Slavonië, het vruchtbare laagland ligt in het oostelijke gedeelte van Kroatië tussen de rivieren Dunav, Sava en Drava. Na Dalmatië, is Slavonië de grootste historische regio van Kroatië, bestaande uit vele barokke paleizen en kerken, eindeloze vlaktes, eeuwenoude eikenbossen, particuliere wijngaarden en inheemse wijnkelders. De meest interessante en authentieke accommodaties in Slavonië en Baranja zijn zeker bekend om de etnische rurale huishoudens waar de geest van het verleden bewaard is gebleven en mensen er nog steeds uitzien alsof ze passen in een ver verleden. Hier gingen de plattelandsbewoners, gekleed in de nationale klederdracht rijdend door het dorp in versierde vervoersmiddelen met geluiden van unieke Slavische liederen gespeeld op de tamboer. Naast de tradities van de landelijke huishoudens vindt u buitengewone gastvriendelijkheid en u zult zeker de traditionele Slavonische pruimschnaps gaan proeven en ook Kulen, worstjes en andere Slavische wereldberoemde culinaire specialiteiten.
Op Centraal Kroatië na, is Slavonië en Baranja de grootste toeristische regio, bestaande uit vijf provincies: Virovitičko - Podravska, Brodsko - posavska, Pozesko - Slavonska, Osječko - Baranjska i Vukovarsko - srijemska. Het toerisme in Slavonië en Baranja begon enkele jaren geleden op te komen en groeide vanwege de unieke traditie en gegarandeerde tevredenheid die de regio levert aan haar bezoekers. Slavonië en Baranja ligt niet heel dicht bij de routes die leiden naar een buurland of naar de Adriatische zee en hierdoor zijn de charmante natuur met dat tikje van het verleden mooi bewaard gebleven. Slavonië zal u rust en ontspanning bieden en van de stress van het dagelijkse, stedelijke leven in de stad ontdoen.
De website www.directkroatie.nl helpt u bij het zoeken naar een accommodatie in Slavonië en Baranja samen met alle nodige informatie en het directe contact met de eigenaren via de telefoon of formulier aan de onderkant van elke advertentie, zonder provisie. 
Welkom in Slavonië en Baranja!