Dubrovnik is een middeleeuwse stad, omgeven door een rustgevend, mild mediterraans klimaat en een schat aan culturele en historische monumenten, musea en galeries. Deze waarden hebben de stad Dubrovnik tot een plek gemaakt dat een rijke selectie biedt van diverse culturele ervaringen en opwinding, maar ook een complete vakantie op een van de rustige luxe eilanden en het prachtige kustlandschap behoort tot de mogelijkheden. Dubrovnik heeft altijd al bekend gestaan om zijn uitstekende infrastructuur. Een groot aantal zeer luxe hotels, appartementen en villa's zorgen er voor dat Dubrovnik een van de meest luxe toeristische bestemming is van Kroatië. 
Hoewel de meeste accommodaties in Dubrovnik sterk zijn gericht op het elite gedeelte van het toerisme, kunt u ook gemakkelijk goedkope appartementen en kamers vinden. Accommodaties zoals hotels worden beoordeeld met sterren en de prijs van de diensten zijn uiteraard afhankelijk van de categorie van de gewenste accommodatie. De regio van Dubrovnik, naast de stad van Dubrovnik, verbergt een oude stad en de oude stadsmuren waar inwoners van Dubrovnik trots op zijn. U moet plaatsen als Cavtat, Metkovic, de eilanden Korcula en Lastovo, en dorpen die zijn verborgen in de regio Dubrovnik, zeker bezoeken! 
De website www.directkroatie.nl helpt u bij het zoeken naar een accommodatie in de regio Dubrovnik samen met alle nodige informatie en het directe contact met de eigenaar via de telefoon of 
formulier aan de onderkant van elke advertentie, zonder provisie.
Welkom in Dubrovnik, de Museumstad!