Šibenik is het hart van de Adriatische kust. Het heeft een aangenaam mediterraan klimaat en een schone, heldere zee. De accommodaties zijn van zeer hoge kwaliteit. Er zijn talrijke eilanden en nationale parken zoals bijvoorbeeld "Krka" en "Kornati" zijn de pluspunten van de stad Šibenik en de regio van Šibenik. Deze talrijke eilanden en ontwikkelde kustlijnen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van de nautische toerisme waarvan de regio Šibenik om te benijden is, veel groter zelfs dan andere Kroatische steden. De regio Šibenik biedt tal van festivals, culturele evenementen en onvermijdelijke oude vestingen gebouwd tussen de 15e en 18e eeuw. 
Het Culturele en historische erfgoed van Šibenik is zeer rijk en het heeft een mooie historische stad, en in de fortificatie monumenten en sacrale architectuur verdrinken toeristen uit de hele wereld. Šibenik Archipelag is gemaakt van 249 eilanden en eilandjes die een totale oppervlakte van 157 KM3 hebben. Zes van de eilanden zijn bewoond door een bevolking van 6600 mensen. 
De accommodaties in Šibenik en de regio zijn heel divers en aanpasbaar aan elk budget. Ook zijn er een klein aantal luxe suites en kamers in particuliere huizen. Hotels worden beoordeeld met sterren en de prijs van de diensten zijn uiteraard afhankelijk van de categorie van de gewenste accommodatie. De website www.directkroatie.nl helpt u bij het zoeken naar een accommodatie in Šibenik, samen met alle nodige informatie en het directe contact met de eigenaar via de telefoon of formulier aan de onderkant van elke advertentie, zonder provisie.
Welkom in Šibenik!