Zagreb is de stad met een rijke cultuur, een sterke economische positie en is dan ook het commerciële centrum van Kroatië. Zagreb is gelegen op een kruispunt van belangrijke wegen tussen Midden-Europa en de Adriatische kust. Aan toeristen en bezoekers biedt Zagreb een barokke sfeer van een oude klassieke stad, authentieke open markten, talrijke pleinen, wandelpaden, groene parken, inheemse lokale gerechten en gastvrijheid. Zagreb heeft een rijk aanbod aan accommodaties, ze zijn zeer gevarieerd dus ook voor elke portemonnee. Hotels zijn net als in elke andere Europese stad variërend van grote namen, uitstekend uitgerust, die een deel uitmaken van de bekende hotelketens, alsmede kamers en appartementen in particuliere accommodaties. 
De prijs van de diensten zijn afhankelijk van de categorie van de accommodatie. Zagreb heeft met de geschiedenis en de kwaliteit van de accommodaties een aantal indrukwekkende omgevingen die u met een tour kunt bezoeken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan lokale bezienswaardigheden, oude kastelen, ski resorts, recreatiecentra en andere diverse toeristische attracties. Zagreb wordt omgeven door centraal Kroatië, veruit de grootste toeristische regio in Kroatië. Centraal Kroatië bestaat uit acht Kroatische provincies en historische steden: Zagreb, Varazdin, Koprivnicko - Križevačka, Krapinsko - Zagorska, Medjimurje, Bjelovarsko - Bilogorska, Sisacko - Moslavacka en Karlovac, die rond de stad Zagreb liggen. 
Centraal Kroatië is het meest trots op zijn forten, kastelen, torens en prachtige oude kerken en katholiek erfgoed. Gehuchten in het centrale deel van Kroatië bieden vaak accommodaties aan op het platteland en in etnische huishoudens die een heel authentieke sfeer bieden en zorgen voor een echte ervaring van de Kroatische dorpen.
De website www.directkroatie.nl helpt u bij het zoeken naar een accommodatie in de regio Zagreb samen met alle nodige informatie en het directe contact met de eigenaar via de telefoon of formulier aan de onderkant van elke eigenaars advertentie, zonder provisie.
Welkom in Zagreb!