Split, de Kroatische stad met tradities die meer dan 1700 jaar teruggaan. Door het besluit van UNESCO is Split onderdeel van het Wereld Cultureel Erfgoed. Split is gelegen in de warmste regio van de noordelijke Middellandse kust. Split is ontstaan ​​uit het privépaleis van de Romeinse keizer Diocletianus, voor hem gebouwd 1700 jaar geleden om zijn laatste levensjaren in door te brengen. Het gedeelte van het paleis dat bewaard is gebleven, is nu het centrum van vele culturele festivals. In de kelders van het paleis vinden diverse evenementen plaats zoals "Diocletianus avond" en andere culturele evenementen. Bij een bezoek aan Split kunnen bezoekers kiezen tussen privé accommodaties, appartementen, hotels, villa's en zelfs jachten of zeilboten.
Accommodaties variëren van luxe hotels en villa's tot kleine huisjes en kamers in particuliere accommodaties. De accommodaties worden beoordeeld met sterren. Split kan toeristen een ruime waaier van gezonde voeding bieden, we kunnen wel zeggen een van de meest gezonde gerechten van de wereld. Een veelvoorkomend aanzicht op de tafels van restaurants en in uw appartement zullen vaak goede en verse vis zijn, ook andere zeevruchten zoals octopus of vlees gecombineerd met zelfgebakken brood en verse groenten en natuurlijk een fles van de beroemde Dalmatische rode wijnen zijn hier dagelijks aan de orde. Naast cultuur, een accommodatie van kwaliteit en gastronomie is de regio Split regio trots op haar prachtige, natuurlijke omgeving zoals: Bol op eiland Brac, Hvar, Makarska, Baska Voda en de ene toeristische bestemming is nog beroemder dan de andere.
De website www.directkroatie.nl helpt u bij het zoeken naar een accommodatie in Split samen met alle nodige informatie en het directe contact met de eigenaar via de telefoon of formulier aan de onderkant van elke advertentie, zonder provisie.
Welkom in Split!